Cum votăm?

 

  1. Ne informăm despre cine sunt candidații și soluțiile propuse de ei: https://alegeri2019.primariamea.md
  2. La alegerile locale putem vota cu buletinul de identitate și fișa de însoțire sau cu buletinul de identitate provizoriu.
  3. Dacă buletinul de identitate este expirat sau pierdut, în ziua alegerilor serviciile eliberare a actelor de identitate, inclusiv din cadrul centrelor multifuncționale vor activa intervalul orar 7.00-21.00. Actele provizorii vor fi eliberate gratis în aceeași zi. Pe site-ul Agenției de Servicii Publice puteți citi mai multe detalii.
  4. Studenţii și elevii pot vota doar în localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa. În cazul în care studentul are și domiciliu, și reşedinţa, în perioada valabilităţii reşedinţei, el votează doar în localitatea în care îşi are reşedinţa.
  5. În cazul în care nu știm adresa secției noastre de votare: https://verifica.cec.md
  6. În cazul în care vedem tentative de corupere a alegătorilor, aducerea organizată la vot, promovarea unor candidați în ziua alegerilor, putem scrie pe: https://faracoruptie.md
  7. După ce am votat, urmărim rezultatele alegerilor și ne informăm ce instrumente de acțiune asupra aleșilor au cetățenii, pentru că votul este doar un început.
Sursă: asp.md
Distribuie