Comisarii electorali în căutarea candidaților integri, profesioniști și cu soluții

Ne așteaptă mulți candidați și multă informație. Alegem nu doar un primar, ci și 51 de consilieri municipali. Aceștia vor decide dezvoltarea strategică a orașului pe următorii patru ani și felul cum vor fi cheltuiți banii plătitorilor de impozite. 

Sâmbătă, 7 septembrie, Primăria MEA s-a întâlnit cu cei care au fost selectați în calitate de comisari electorali și a discutat campania pe care o vor organiza până pe 20 octombrie, eventual, chiar 4 noiembrie. 

Participanții au spus că vor să informeze alegătorii cine sunt candidații și care este CV-ul lor. Să atragă atenția la integritatea, profesionalismul și soluțiile lor la problemele principale ale chișinăuienilor. Prin asta, vor să încurajeze cetățenii să se informeze, dar și să responsabilizeze candidații. 

Cinci campanii axate pe problema drumurilor și trotuarelor, murdăriei, corupției, transportului public necalitativ și aspectului inestetic al orașului vor fi desfășurate în cinci sectoare ale orașului.

Participanții au spus că așteaptă experiențe noi, dar mai ales să facă ceva ca administrația publică a orașului să presteze servicii calitative cetățenilor, iar aleșii să fie responsabili față de cei care i-au votat. 

Curând vom lansa o pagină dedicată campaniei electorale din mun. Chișinău, pe care veți putea afla informație despre candidați, soluțiile pe care aceștia le propun pentru problemele prioritare, veți putea vota pentru soluțiile care vă plac și veți putea urmări când și unde vom face evenimente de informare a cetățenilor în sectoarele orașului.   


Activitatea face parte din proiectul “Priority Driven Elections”, implementat de AO Primăria MEA, datorită suportului generos din partea poporului american, oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestui material nu reflectă în mod necesar viziunea USAID sau a Guvernului Statelor Unite.

 

Distribuie