Ce spun cetățenii despre problemele Chișinăului

Săptămâna trecută, comisarii electorali, care au rolul să încurajeze cetățenii să se informeze înainte de a participa la alegerile din 20 octombrie, au fost în cinci sectoare ale capitalei și au discutat cu trecătorii cum percep aceștia problema murdăriei, transportului public, aspectului inestetic, corupției și a drumurilor.
Participanții au spus că au avut parte de oameni foarte prietenoși și deschiși care au împărtășit părerile lor cu plăcere. Cel puțin în sectorul Ciocana au fost și cetățeni care sunt gata să se implice în rezolvarea problemei. Bunăoară, un respondent a spus despre problema deșeurilor că este nevoie de 1) Educație/campanie de informare. 2) Oportunități, prin oferirea tomberoanelor în apropiere. 3) Amenzi mari.

Chestionarea locuitorilor din sectorul Ciocana

Alții au fost mai puțin optimiști sau implicați, la întrebarea cum considerați calitatea microbuzelor am obținut un dezamăgit „Ei…” sau la întrebarea ce vă deranjează în aspectul orașului – „D-ap uitați-vă și singură în jur.” Totuși, unii cetățeni sunt tot mai hotărâți să participe în activități legate de oraș: „M-aș implica cu propunerea ideilor, pentru că financiar deja sunt implicată – achitând impozitele.”

Până pe 20 octombrie, comisarii electorali vor îndemna cetățenii să se informeze înainte să voteze pentru primarul municipiului Chișinău și cei 51 de consilieri municipali. Cele cinci probleme prioritare ale orașului au fost selectate în urma unui sondaj reprezentativ.
În același timp, candidații înregistrați sau care și-au anunțat intenția de a candida au fost îndemnați să răspundă la întrebările Primăria MEA despre soluțiile lor la problemele orașului. Mai multă informație despre campanie, o să puteți urmări pe pagina noastră de Facebook și pe site, începând cu săptămâna viitoare.

Distribuie